(untitled) (Ecological Perspective, 2024)
Bu makale, yapay zekanın peyzaj mimarlığı alanına olan etkilerini incelemekte ve bu etkilerin gelecekte estetik ve sürdürülebilir dokular üzerindeki rolünü tartışmaktadır. Yapay zeka teknolojilerinin büyük veri analitiği, çevresel duyarlılık, sürdürülebilirlik ve fonksiyonel peyzaj tasarımlarına katkıları ele alınmaktadır. Çalışma, yapay zekanın peyzaj mimarlığında yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler sunma potansiyelini vurgulamaktadır.